Savonian kulttuuriala (muotoilu, musiikki ja tanssi) tekee monialaista yhteistyötä monissa eri hankkeissa ja projekteissa. Projektien tavoitteena on edistää luovaa taloutta ja luovien yritysten toimintaedellytyksia, luoda uusia innovaatioita sekä kehittää kulttuurialan koulutusta. Tältä sivulta pääset tutustumaan kulttuurialalla meneillään oleviin hankkeisiin ja näet päättyneet hankkeet.

Future DiverCities 2

Culture-led regeneration of urban empty space
in an ecological way. Developing new kinds of
cultural interventions in 8 European Cities.

Lue lisää

Luova REAKTIO!

Luova REAKTIO!

Uutta arvoa luovat verkostot

Hankkeessa kehitetään digitalisuuden yhdistämistä tapahtumatuotantoihin sekä yritysten ja yhteisöjen digitaalista palvelutoimintaa valmennusten, yhteiskehittämisen ja toisilta oppimisen avulla.
(ESR-REACT 2.8.2021-31.5.2023)

Lue lisää

Päättyneet hankkeet

aikaHankkeen nimi
2020-
2023
All In – International Inclusive Society of ArtsInklusiivisen taidepedagogiikan hanke, jonka tavoitteena oli vastata taiteen perusopetuksen kehittämistarpeisiin kansainvälisessä yhteistyössä suunnitellulla täydennyskoulutusmallilla.
2023-
2023
Digital & Circular
Fashion House
Tekstiili- ja muotialan kiertotalouden, jatkuvan oppimisen ja digitaalisen
osaamisen koulutushanke.
2019-2020Luova Veto!Hankkeessa luotiin ensimmäinen maakunnallinen kulttuurin kehittämisohjelma. Savonia toimi projektin päätoteuttajana.
2019-2020Parasta Pohjois-Savoon!2.asteen ja korkeakoulutuksen yhteistyö, jossa koulutettiin sotealan yritysten henkilöstöä taidelähtöisiin menetelmiin.
2019-2021Neurocenter FinlandSavonia oli mukana toteuttamassa Neurocenter -kokonaisuutta ja tuomassa taidelähtöisiä menetelmiä aivoterveyden parantamiseen.
2017-2020Future DiverCitiesKansainvälinen yhteistyö, jossa tutkittiin taiteellisen toiminnan uusia malleja ja levitystä.
2019-2020Finnish Design Academy9 muotoilun korkeakoulun yhteistyö muotoilun koulutuksen kehittämiseen.