Syksyn 2023 valmennukset

Luovat aamukahvit 29.8.2023
Luovien alojen rahoitusmahdollisuudet ja rahoitussparraus

Tervetuloa syksyn ensimmäiseen Luovat aamukahvit -tapahtumaan, jossa esitellään luovien alojen ajankohtaisia rahoituksia.

Ohjelma:

Klo 9:00-9:20 Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija Hanna Susitaival kertoo Taiken syksyn apurahoista.

Klo 9:20-9:40 Hathunters Oy:n Sonja Lehtomäki ja Iita Sallinen esittelevät AVEKin demoavustuksia, joilla voi rahoittaa luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden tuote- ja palveluinnovaatioita.

Lopussa Luova Reaktio! -hankkeen Kaija Villman ja Raisa Leinonen muistuttavat tulevista EU:n rakennerahaston hauista ja muista ajankohtaisista rahoituksista.

Klo 10.15-11.45 Sparrausajat (varataan erikseen)

Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai hybridinä. Osallistujilla on mahdollisuus varata klo 10.15 alkaen henkilökohtainen 25 minuutin sparrausaika rahoitusidealle tai rahoitushakemuksen tekemiseen. Sparraukset on tarkoitettu erityisesti Taiken, AVEKin demoavustuksia tai EU-hankerahoitusta hakeville. Voit osallistua sparraukseen livenä tai etänä. Jos olet varannut sparrausajan, ja sinulle tulee este, ilmoitathan mahdollisimman pian, niin voimme vapauttaa ajan toiselle kiinnostuneelle.

Voimaa muutosmatkalle! 8.6.2023 – 12.10.2023

Maailmassamme vain muutos on varmaa. Koronapandemia, ilmastonmuutos, markkinoiden ja kuluttajakäyttäytymisen muutokset, digitalisaatio, työhyvinvoinnin muutokset, lainsäädännön muutokset: kaikkia toimialoja koskettavia muutoksia ajavia voimia on valtavasti.

Miten on sinun ”Plan B” laita? Voimaa muutosmatkalle -valmennuskokonaisuus keskittyy sinun toimintasi kehittämiseen laajasti, mutta samalla hyvin käytännönläheisesti ja konkreettisesti. Valmennuksen ehdoton helmi on toisilta oppiminen ja yrityskohtaiset sparraukset, joissa keskitytään juuri sinun toimintasi haasteisiin ja tulevaisuussteppeihin!

To 8.6.2023 klo 12-16 – Mikä muutos ja miksi?

 • Tulevaisuuden ennakointi ja tulevaisuusajattelu
 • Liiketoiminnan nykytilan arviointi
 • Muutoksen esteet/mahdollistajat

Ke 30.8.2023 klo 12-16 – Ihminen muutoksen toteuttajana 

 • Psykologinen turvallisuus, luottamus ja tunneilmasto 
 • Tavat ja tottumukset muutoksen mahdollistajana 
 • Vakauttamisen merkitys jatkuvan muutoksen keskellä 

To 14.9.2023 klo 12-16 –  Liiketoiminnan ja muutoksen ketterä kehittäminen ja muutosviestintä 

 • Ketterä kehittäminen muutosprojekteissa
 • Viestintä ja roolit muutoksessa
 • Valjasta yhteiskehittämisen voima avuksi

To 12.10.2023 klo 12-16 – Muutoksen vakiinnuttaminen 

 • Muutosten vakiinnuttaminen osaksi normaalia toimintaa
 • Muutoksen Kysymykset & Vastaukset
 • Muutoksen reflektointi: oppien hyödyntäminen

Tekoäly visuaalisten sisältöjen luomisessa (osa 2) 4.9.2023

Valmennuksen toisessa osassa opitaan kouluttamaan tekoälylle omia kuvamateriaaleja ja kuinka koulutettua materiaalia hyödynnetään osana Stable Diffusion -tekoälymallilla luotavissa kuvissa.

Valmentajana toimii Joonas Nieminen, joka on toiminut media-alalla reilut 15-vuotta, yrittäjänä vuodesta 2016 lähtien. Pääpainona ovat aina olleet videotuotannot, mutta tämän lisäksi myös valokuvaus ja grafiikka-animaatio palvelut. Kouluttajana Joonas Niemisellä on kokemusta työpajojen pitämisestä työnhakijoille, matalan kynnyksen sisällöntuotannosta yrittäjille, hän on kouluttanut isojen pörssiyhtiöiden markkinointitiimejä oman kuvauskaluston käytössä ja toiminut myös videotuotannon opettajan sijaisena IngmanEDU -ammattiopistossa. Joonas Nieminen on luonut myös ilmaista koulutussisältöä YouTube-videoalustalle.

Tekoälyn kouluttaminen ja tekoälymallin käyttäminen vaatii moniosaisen asennuksen ohjelmistoja ja tietokoneen tehokkaalla näytönohjaimella. Tästä syystä käytämme valmennuksessa ensisijaisesti Savonian tietokoneita. Jos kuitenkin haluat käyttää omaa kannettavaa tietokonettasi, josta löytyy näytönohjain vähintään 5GB muistilla, voimme erikseen pyynnöstä toimittaa tekoälymallin asennusohjeet. Asennuksen tulee olla valmiina ennen valmennusta! Toimitamme ohjeet tekoälylle koulutettavan kuvamateriaalin keräämiseen viimeistään viikkoa ennen valmennusta.

Valmennukseen mahtuu maksimissaan 25 osallistujaa ja osallistujille on varattuna tietokone tarvittavilla ohjelmistoilla. Valmennukseen ei ole etämahdollisuutta.

Luovat aamukahvit 21.9.2023

Syyskuun Luovilla bisnesaamukahveilla kuulemme VTT:n Katri Valkokarin ja Mika Naumasen tilannekatsauksen Luovien alojen tilanteesta valtakunnallisesti.

Aki Parviainen kertoo Business Finlandin luovien toimialojen rahoitusmahdollisuuksista.
Tutustu rahoitushakuun luovan talouden uudistumisen ja kasvun tueksi.

Kyseessä on hybriditapahtuma, joten voit osallistua tapahtumaan paikan päällä, tai seurata tilaisuutta etänä myöhemmin toimitettavan linkin kautta.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö
raisa.leinonen@savonia.fi 
puh. 044 785 5833

Luovien alojen yritysneuvonta -koulutus 3.10.2023

Hei Sinä Pohjois-Savon yritysneuvoja,

tule kuulemaan luovien alojen tämänhetkisestä tilanteesta, tarpeista ja yritysneuvonnan erityispiirteistä. Monella luovan alan yrittäjällä on haasteita liiketoiminta- ja yritysosaamisessa, ja he tarvitsevat siinä erityisesti tukea. Yritysneuvojat ovat tässä avainasemassa.

Tervetuloa keskustelemaan joko paikan päälle tai etänä. Myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Ilmoittaudu täällä viimeistään 28.9.2023 mennessä: https://events.savonia.fi/event/N4Rqp

Kevään 2023 valmennukset

Tapahtumajärjestäjän uudet osaamiset 28.2.-18.4.2023

Helsinkiläinen Unie Oy on alan johtavia hybriditoimistoja Euroopassa. Jarno Wuorisalo auttaa tapahtumajärjestäjiä oman organisaation tapahtumien suunnitelmalliseen kehittämiseen.

Valmennuksen aiheet ovat tapahtumien uudet teknologiat, digitaalinen tapahtumamarkkinointi, -viestintä ja -konseptointi sekä tapahtumastrategiat. Valmennuksista saat käyttöösi konkreettisen työkalun omien tapahtumien tai tapahtumastrategian suunnitteluun. Kokonaisuuden tavoitteena on antaa eväät tapahtumien sisällyttämiseen markkinointiviestinnän strategiaan.

Ti 28.2.2023 9-11:30 – Digitaalinen tapahtumamarkkinointi- ja viestintä

16.3.2023 klo 9-11:30 – Uudet tapahtumateknologiat

28.3.2023 klo 9-11:30 – Digitaalinen tapahtumakonseptointi

18.4.2023 klo 9-11:30 – Tapahtumastrategiat ja jälkihoito

Valmentajina toimivat Markkinointitoimisto Kuulu Oy:n Mari Kellokumpu ja Unie Oy:n Jarno Wuorisalo.

Mari Kellokumpu on digimarkkinoinnin ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka on työskennellyt niin mediassa, kulttuuri- ja matkailualalla kuin elämystuotantojen parissa julkisella sekä yksityiseltä sektorilta. Markkinointitoimisto Kuulu Oy:ssä hän toimii operatiivisena johtajana ja digimarkkinoinnin asiantuntijana vastaten erilaisten yritysten strategiasuunnittelusta, digitaalisesta palvelumuotoilusta sekä toimii muun muassa digimarkkinoinnin, palvelumuotoilun ja tapahtumamarkkinoinnin kouluttajana.
Suomen johtavan hydriditapahtumatoimisto Unie Oy:n perustajalla ja toimitusjohtajalla Jarno Wuorisalolla on yli 15 vuoden kokemus markkinoinnista, myynnistä, kansainvälisestä teknologiakehityksestä, tapahtumatuotannoista ja virtualisoinneista. Jarno valmensi keväällä 2022 Luova REAKTIO! -hankkeen virtuaalitapahtumavalmennusten kokonaisuuden sekä mahdollisti HOPIN-tapahtuma-alustan kokeilun syksyllä 2022.

Syksyn 2022 valmennukset

Tuotteistuksen sparraus 23.8.2022 ja 5.9.2022 klo 9-11

Hathunters Sonja ja Iita.
Hathunters yrittäjät Sonja ja Iita.

Hathunters Oy järjestää Luovan REAKTIO! osallistujille tuotteistuksen sparrauksen 16.8. ja 23.8.2022 klo 9-11. Taitopajassa luodaan jokaiselle osallistujalla oman tuotteen tai palvelun myyntikortti, jonka avulla asiakkaasi voi helposti tutustua palveluusi, referensseihisi ja hinnoitteluusi. Taitopajassa tuotteistetaan oma palvelu hyvännäköiseen muotoon ja koostetaan myyntiesite.

Voit tulla mukaan eri näkökulmien kautta, esim. suunnittelupalvelut, tilat, työyhteisövalmennukset, strateginen suunnittelu, esittävien taiteiden sisällöt tms.

Luovien alojen osaajia ja palveluita tuodaan esille 22.9.2022 Asiakas – Uusi mahdollisuus! -virtuaalimessuilla. Tapahtumassa pääsemme testaamaan Unie Oy:n valmennuksissa esille tullutta virtuaalitapahtuma-alusta Hopinia.


Toimisto2030 – Tulevaisuusherättely ja Agenda 2030

Toimisto2030 Oy on kuopiolainen kestävän tulevaisuuden muotoilutoimisto. Missiomme on oivalluttaa yrityksille ja yhteisöille tulevaisuustaitoja ja palvelumuotoilua liiketoiminnan ja yhteisöjen kestävään kehittämiseen.

7.9.2022
Tulevaisuusherättely strategisten haasteiden ratkaisussa. Valmennuksessa käydään läpi keskeisimmät tulevaisuustyöskentelyn työkalut ja autetaan ymmärtämään kuinka niitä voi ja ei voi käyttää. Valmennus tuo esiin tulevaisuustyön merkityksen strategiselle suunnittelulle.

29.9., 13.10. ja 1.11.2022
Agenda2030 kartturina kestävään liiketoimintaan 3-osainen oivalluttava valmennus, joka antaa eväät keskeisimpien kiertotalouden liiketoimintamallien nimeämiseen ja auttaa ymmärtämään mistä kiertotaloudessa on kyse.

Ilmoittaudu mukaan: https://events.savonia.fi/event/yWbb3


Kevään 2022 valmennukset

Digitaalisuus moderneissa tapahtumatuotannoissa

Helsinkiläinen Unie Oy on alan johtavia hybriditoimistoja Euroopassa. Yritys auttaa tapahtumajärjestäjiä ymmärtämään mitä tapahtuman virtualisointi tarkoittaa. Yrityksen perustaja Jarno Wuorisalo johdattaa meidät kevään valmennusten sisältöihin:

Pe 25.2.2022 klo 08:30-10:00
Tapahtumien kaupallistaminen virtuaalituotannoissa

Ke 16.3.2022 klo 8:30.12:30
Mitä tapahtumat ovat 2022 ja tulevaisuudessa?
Miten tapahtumateknologioita valitaan ja hyödynnetään tehokkaasti?

Ti 12.4.2022 klo 8:30-12:30
Mitä hybridi- ja virtuaalitapahtuma tarkoittaa osallistujalle ja järjestäjälle ja kuinka ne budjetoidaan?

Yrittäjätaustaisella Jarno Wuorisalolla on yli 15 vuoden kokemus markkinoinnista, myynnistä, kansainvälisestä teknologiakehityksestä, tapahtumatuotannoista ja virtualisoinneista.


Digitaalinen liiketoiminta

Kuopiolainen asiantuntijayritys Talentree Oy toteuttaa osallistujien oman toiminnan kehittämiseen soveltuvan, 4-osaisen digitaalisen liiketoiminnan valmennuksen. Siinä osallistujat johdatetaan digitaalisen liiketoiminnan maailmaan kattoteemojen kautta.

To 24.2.2022 klo 8:30-12:30
Mitä on digitaalinen liiketoiminta?

Ke-to 2.-3.2022 klo 8:30-12:30
Mitä liiketoiminnan digitalisointi vaatii oman strategian ja toimintaympäristön näkökulmista?

Ke -to 23.-24.3.2022 klo 8:30-12:30
Näkyvyys ja markkinointi

To 21.4.2022 ja pe 13.5.2022 klo 8:30-12:30
Myyntiosaamisen kasvattaminen

Valmentajina toimivat Talentreen kasvujohtaja ja vahvastrategiatyön ja valmennuksen ammattilainen Sampsa Wulff ja digitaalisen liiketoiminnan suunnittelija ja palvelumuotoiluosaaja Leevi Ojala.


Osaamisen sanoittaminen

Viestintäkoulutus Draivin Tiina Naumanen auttaa osaamisen sanoittamisen ja hissipuheen laatimisessa.

ke 27.4.2022 klo 8:30-12:30
ke 4.5.2022 klo 9:00-12:00

Osaamisen sanoittaminen –koulutuspäivien tavoitteena on antaa eväitä oman osaamisen tunnistamiseen, omien vahvuuksien löytämiseen, liiketoimintaidean kirkastamiseen ja oman osaamisen sanoittamiseen. Lisäksi tavoitteena on antaa varmuutta vuorovaikutteiseen, selkeään ja vakuuttavaan esiintymiseen erilaisissa markkinointi-ja myyntitilanteissa sekä kehittää koulutettavien viestintätyyliä oman persoonan mukaiseen esiintymiseen.

Tiina Naumasen erityisosaamisena on mm. esiintymistaitojen, vuorovaikutustaitojen ja ryhmäviestintätaitojen kouluttaminen. Tiinalla on kouluttajana yli 20 vuoden kokemus niin yritysten kuin yhteisöjen kouluttamisesta sekä vahva osaaminen myös viestinnän ja draaman opettajana sekä asiantuntijana eri oppilaitoksista.


Kiinnostuitko?

Yhteystiedot
Projektipäällikkö Raisa Leinonen
raisa.leinonen@savonia.fi
+358 44 785 5833

Viestintäasiantuntija Terhi Rissanen
terhi.rissanen@savonia.fi
+358 44 785 5835

TKI-asiantuntija Kaija Villman
kaija.villman (@) savonia.fi
+358 44 785 6840

TKI-asiantuntija Kalle Sievänen
kalle.sievanen (@) savonia.fi
+358 44 785 6853